Onze rondritten

 

Historical tour 
Programma 2 uur
E-Dodge
Oude historische stad Antwerpen
Start Groenplaats, Grote Markt, Vleeshuis, Steen, Loodswezen, MAS, Hessenhuis Stadswaag, Academie van Schone Kunsten, Rocockshuis, Meir, Modewijk, Botanische tuin Boerentoren en diamant buurt
The Art tour
Programma 2 uur
E-Dodge
Oude historische stad Antwerpen start Groenplaats, Grote Markt, vleeshuis,Steen,
Loodswezen,MAS, Hessenhuis,Stadswaag,
Academie van Schone Kunsten,Rockoxhuis, Meir Botanische tuin Boerentoren, Het Zuid met museum van Schone kunsten
The Island tour 
Programma 2 uur 
E-Dodge
Oude Historische stad Antwerpen, Plus eilandje MAS, Havenhuis, Red Star Line, Pomphuis

Fun Tour

Programma 2 uur

E-Dodge

Laat u verrassen!

Start aan Eetcafé 't Klokske via de oude historische stad naar het heksencafé, dan richting het Zuid of het Centraal Station met zijn diamantwijk.

Sinjoren tour

Programma 2 uur

E-Dodge

Themarit rond  diamant via Cogels Osylei, mix oude historische stad, het Zuid, Eilandje, Centraal station enz.

Personal tour 

E-Dodge

Een rondrit geheel naar eigen smaak en inzicht.

Onderaan deze pagina staan een aantal tips en ideeën ivm bezienswaardigheden in Antwerpen.

Prijzen:

programma 2 uur € 275  excl. 6% BTW 

Extra uur € 100  excl. 6% BTW  

Vertrek Groenplaats of Grote Markt - 2000 Antwerpen.

Verplaatsing vanaf een ander vertrekpunt op aanvraag


 Enkele tips ivm de bezienswaardigheden   in Antwerpen

Oude binnenstad
Vrijwel iedere bezoeker die naar Antwerpen komt zal terecht komen in de historische binnenstad, waar je vooral winkels, restaurants en bars aan zult treffen. Een aanrader is om met Touristram die vertrekt op de Groenplaats een rondrit door historisch Antwerpen te maken, waarbij je langs bezienswaardigheden zoals het Steen, de Bourla en de Grote Markt zult komen. De binnenstad van Antwerpen kent veel prachtige plekjes die niet altijd eenvoudig vindbaar zijn. Wie de stad eens van een andere kant wil zien kan een ruienwandeling van drie uur onder de grond maken.

  

MAS
Dit in 2011 geopende museum heeft een permanente tentoonstelling die overgebracht is uit het voormalige Volkenkundemuseum en het Scheepvaartmuseum. Op de tweede verdieping is er plaats voor een tijdelijke collectie, die twee maal per jaar wisselt. Het uitzicht vanaf het panoramadak over Antwerpen (gratis) is het beste wat je in de stad zult vinden.
 

  

Winkelen
Het gros van de Antwerpen bezoekers komt om te winkelen in de vele winkelstraten die Antwerpen rijk is. De Meir, de grootste en bekendste winkelstraat van Antwerpen, is tegenwoordig vooral een verzameling van filialen van ketens zoals Esprit, Blokker en C&A. Als je enkele meters van de Meir afwijkt dan stap je zo de winkelstraten in waar je nog wel een groot aantal kleinere winkels ziet. Hier kun je streekproducten kopen zoals chocolade en kantwerk, maar ook shoppen in luxe boetieks zoals van Louis Vuitton, Gucci en Jimmy Choo. Houd er rekening mee dat de winkels ‘s avonds gesloten zijn in Antwerpen en dat ook het aantal koopzondagen zeer beperkt is.
 

  

Onze-Lieve-Vrouwekathedraal
Prachtige kerk die haar oorsprong vind in de veertiende eeuw. Het 123 meter hoge bouwwerk is het middelpunt van de oude binnenstad van Antwerpen. De buitenkant van de kathedraal is prachtig als decor op foto’s, maar als je in Antwerpen bent moet je zeker ook de binnenkant bekijken, waar prachtige beelden en fresco’s getoond worden alsmede een aantal werken van de beroemde schilder Peter Paul Rubens

 

De Groenplaats

Een van de meest levendige pleinen van Antwerpen.

Tal van gezellige terrasjes en bars. Een schitterend gezicht op de O.L.V Kathedraal en in het midden van het plein  het standbeeld van Antwerps meest beroemde schilder Peter Paul Rubens.

Aan de Noordkant van het plein ook een aantal gezellige gelegenheden.  Een terras dat zeer geliefd is, is die van eetcafé 't Klokske,

reeds zeer lang de favoriete plek voor tal van Antwerpenaren en toeristen. 

Musea
Antwerpen telt een groot aantal musea die de moeite waard zijn. Het Museum aan de Stroom is al genoemd, maar Antwerpen kent een aantal zeer goed bezochte musea zoals het Middelheimmuseum, het Etnografisch Museum, het Museum Plantin-Moretus en het Rubenshuis, waar de beroemde kunstenaar Peter Paul Rubens vroeger woonde en werkte. Zeker ook de moeite waard is het in Het Zuid gelegen Koninkrijk Museum voor Schone Kunsten. Dit museum geeft een compleet overzicht van de artistieke prestaties van Vlaamse kunstenaars. Het ModeMuseum in de Nationalestraat is het kloppend hart van Antwerpen als modehoofdstad van België.
Tip: Met de Antwerpen City Card kun je binnen 48 uur alle Antwerpse musea en monumentale kerken gratis bezoeken. Tevens krijg je korting op allerlei attracties.

  

  

Centraal Station
Volgens ons één van de mooiste stationsgebouwen van Europa is Antwerpen-Centraal. Na een zeer grootscheepse verbouwing waarin het historische station omgebouwd is van een kopstation naar een treinstation met doorgaande sporen is er een gebouw ontstaan die een architectonisch hoogstandje geworden is. De mix van een imposant stenen stationsgebouw met een enorme glazen koepel en nieuwe moderne perrons verdeeld over verschillende niveau’s maken van Antwerpen-Centraal een bezienswaardigheid op zich.
 

  

Schelde
Rivier de Schelde ontspringt in Noord-Frankrijk en stroomt langs Antwerpen naar de Noordzee. Het feit dat Antwerpen al eeuwenlang een belangrijke stad is binnen de wereldhandel en logistiek dankt het enkel en alleen aan de ligging aan de Schelde. Voor toeristen betekent de Schelde de mogelijkheid om een rondvaart te maken langs de Scheldekaaien Wie wil kan op diverse locaties zoals het Zuiderterras eten aan het water. Een plek die door toeristen vaak niet ontdekt wordt is het strand van Sint Anneke, gelegen op de linkeroever van Antwerpen. Hier kun je zonnen, wandelen en een koude pint of lekker glaasje wijn pakken. Zwemmen in de Schelde is gevaarlijk, dus verboden.

  

Uitgaan
Antwerpen kent een levendig uitgaansleven. Al eeuwenlang komen mensen van heinde en verre om zich in het avond- en nachtleven van Antwerpen te storten. Naast een groot aantal typische buurtkroegen en bruine cafés kun je je in Antwerpen prima vermaken in populaire clubs. Filmliefhebbers kunnen bijna niet om megabioscoop Metropolis heen. Dit 24 zalen tellende complex behoort wat betreft beeld en geluid tot de absolute top op het gebied van bioscopen. Voor een hapje en drankje kun je terecht in de horecagelegenheden die direct bij de cinema liggen.
 

  

Belle Epoque wijk
Het gebied tussen treinstation Berchem en de wijk Dageraad wordt door Antwerpenaren de Belle Epoque-wijk genoemd. Dit gebied is de moeite waard om door heen te wandelen of te fietsen, zonder dat er specifiek gebouwen zijn die er uit springen. De hele sfeer die deze wijk oproept is anders dan de rest van Antwerpen en wordt door weinig toeristen ontdekt. Sluit de wandeltocht af met een pintje op de Dageraadplaats.

  

Exotische Markt
De meeste Nederlanders kennen de Vogelenmarkt (ook vaak Vogeltjesmarkt genoemd). Op zaterdag wordt op dezelfde locatie de Vreemdelingenmarkt genoemd, waar het vooral buitenlandse waren zijn die aangeboden worden. Veel kraampjes met heerlijke lekkernijen uit Italië, Frankrijk, Turkije en andere landen. Verder kun je hier ook genieten van champagne met oesters. Uiteraard is ook deze locatie opgenomen in de toer historische stad en heeft u de gelegenheid de markt te bezoeken