Over ons

De eerste e-Touristram in Antwerpen

Touristram viert dit jaar zijn 25-jarig bestaan in Antwerpen. Sinds 1994 heeft het bedrijf zijn vaste vertrekplaats op de Groenplaats en vervoert het jaarlijks ongeveer 20.000 toeristen. Om dit te vieren zal het bedrijf haar eerste elektrisch aangedreven voertuig in Antwerpen inzetten voor toeristische rondritten.

Toeristische trams werden oorspronkelijk vooral gebruikt voor rondleidingen in afgebakende toeristische parken. Tegenwoordig worden deze trams ook meer en meer ingezet in stadscentra, waar ze een aantrekkelijk aanbod vormen om dag- en verblijfstoeristen op een laagdrempelige wijze kennis te laten maken met de stad.  Naast de highlights komen ook minder bekende plekken aan bod tijdens een rondrit. 

Het bedrijf Touristram bouwt  inmiddels al 30 jaar toeristische trams en is goed vertrouwd met de specifieke noden van trams omdat het,  naast de constructie van deze voertuigen, ook instaat voor de uitbating ervan. Zaakvoerder Marc Volckaerts zegt: “Omdat we ons als duurzaam bedrijf willen profileren, en mede door de LEZ in Antwerpen, waren we al enige tijd op zoek naar alternatieve aandrijvingen. Naast onze 3 CNG-aangedreven (compressed natural gas) voertuigen introduceren we nu ook het eerste voertuig met elektromotor in Antwerpen. Het voertuig heeft bereik van 120km en een capaciteit van 28 personen. Vanaf heden gaat Touristram enkel nog duurzaam aangedreven rijden en worden oudere diesels in het wagenpark omgebouwd of vervangen met een elektromotor of CNG.”  

 

In de toekomst willen we de bestaande uitbatingen uitbreiden naar andere steden, met een totaalpakket voor gemeenten met die nood hebben aan een modern stadsvoertuig voor rondritten of pendels.  Want naast toeristische rondritten kan Touristram ook ingeschakeld worden voor pendels voor scholen en senioren, shuttle-vervoer voor middenstand, opendeurdagen, braderijen, enz. …

 

Info: www.touristram.be

        www.e-touristram.com

 

Marc Volckaerts

Mee Ran Van Uytsel

 

Maak kennis met onze E-Dodge en E-City trot'r

100 % electrische voertuigen